NordicWay Coop -kokeilu


Kuvittele, että saisit ajaessasi ajantasaista tietoa lumimyräkästä, heikosta näkyvyydestä, liikenneonnettomuudesta tai liikennettä vaarantavasta esteestä. Entä jos voisit raportoida havaintojasi sekä varoittaa muita kuljettajia?


Tule mukaan NordicWay Coop kokeiluun!

NordicWay Coop on huhtikuuhun 2017 asti kestävä liikenneturvallisuuskokeilu, jonka ytimessä ja hyötyjinä ovat autoilijat ja muut tiellä liikkujat. Mukaan pääsyyn tarvitset vain Android älypuhelimen ja Coop sovelluksen.

Kokeilussa autoilijat välittävät matkapuhelinsovelluksella tietoa liikenneturvallisuutta heikentävistä tekijöistä, kuten esteistä tiellä, sääolosuhteista ja onnettomuuksista. Liikenneturvallisuuden parantamiseen tähtäävässä kokeilussa kuljettajat tietävät jo ennakolta edessä olevista vaaroista ja saavat aikaa valmistautua.

Osallistumalla Sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus testata uusien turvallisuutta edistävien liikennepalveluiden hyödyt. Kokeilu on on ilmaista (matkapuhelinyhteyden kustannuksista vastaa käyttäjä) eikä osallistuminen velvoita käyttäjää palvelun käyttöön kokeilun jälkeen.

Palvelu käytössä laajasti Etelä-Suomessa

Kokeilualue kattaa Helsinki-Turku moottoritien, pääkaupunkiseudun kehätiet, länsiväylän Helsinki-Kirkkonummi, itäväylän Helsinki-Kehä III, Helsinki-Tampere moottoritien, Tampereen kehätiet ja rantaväylän sekä Helsinki-Lahti moottoritien.

Kokeilun toteuttavat HERE, Liikennevirasto ja Trafi.

Missä ja miten

Kokeilualue

Valtatie 1 (E18) Helsinki–Turku
Kehä I ja III -tiet
Kantatie 51 Helsinki-Espoo-Kirkkonummi
Valtatie 3 (E12) Helsinki-Tampere
Tampereen itäinen (vt 9) ja läntinen kehätie (vt 3)
Tampereen rantaväylä (vt 12)
Valtatie 4 (E75) Helsinki-Lahti

Mobiilisovellus

Kokeiluun voi osallistua rekisteröitymällä ja lataamalla Android -mobiilisovelluksen

Sovelluksen käyttöliittymän opastusvideo

NordicWay Coop -kokeilun esittelymateriaalit